Zuhal Gürçimen, eğitim danışmanlık şirketi faaliyetleri öncesinde aralarında Koç Holding, Reebok ve 18 yıl Eczacıbaşı Beiersdorf Kozmetik şirketinin de aralarında bulunduğu kurumsal dünyada 22 yılı aşkın süreyle finans, bilgi sistemleri ve insan kaynakları alanında çalıştı.
Tüm profesyonel yaşamı boyunca yazıyla ilişkisini sürdürdü. Dergi ve gazetelere yazdığı iş yaşamı ve insan kaynakları üzerine makaleler ve yaşam üzerine kaleme aldığı denemelerle, her zaman deneyimlerini yazı ile de paylaşma arzusunda oldu. “Başıma Bir İş Geldi” yazarın yayınlanan ilk kitabıdır. Halen Dünya Gazetesi’nde İŞ’te Topuk Sesleri isimli köşesinde yazmaktadır.
2005 Yılında Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun oldu.
2002-2005 Yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğrenim gördü. Haldun Dormen, Serpil Günseli ve Çelik Kasapoğlu gibi ünlü isimlerle çalıştı.
Üniversite yıllarında başladığı simultane tercümanlıkla birlikte 2010 yılına kadar dünya sağlık örgütü (WHO), IPA ve UNICEF gibi pek çok uluslararası kuruluşla birlikte “Suriyeli çocukların eğitim ve oyun hakları” ve “Türkiye’deki akıl hastanelerinin iyileştirilmesi” gibi çeşitli projelerde tercüman olarak çalıştı.
2010 yılında 15 Yaşından beri aktif olarak uğraştığı rol yapma ve bilgisayar oyunları, drama bilgisi ve iletişim yeteneklerini aynı potada eritmeye karar vererek eğitmenliğe başladı. Pek çok farklı eğitim projesinde drama, yetişkin öğrenme süreçleri ve müşteri iletişimi gibi konularda freelance olarak eğitmenlik yaptı.
2014 Yılında Yaşam Atölyesi Eğitim Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve takip eden dört sene içerisinde Kadir Has Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Eğitmenlik ve Danışmanlık” sertifika programının yöneticiliğini yaptı. Atölyedeyiz’in kurucusu Seçil Altıntaş ile birlikte eğitim tasarımı konusu üzerinde çalışmaya başladı ve mevcut çalıştığı müşteri portföyü için kurumlara özel programlar hazırlamaya başladı.
Tasarladığı eğitim modülleri arasında; oyunlaştırma modülleri, doğaçlama tiyatro atölyeleri, odadan kaçış oyunları, konuşmacı eğitimi, eğiticinin eğitimi ve anlatısal tecrübe tasarımı eğitimleri bulunmaktadır.
ATD ve University of California gibi saygın eğitim kurumları ile organik bir bağ içerisinde güncel eğitim kavramlarını yakından takip etmekte olan Hasan Gümen, 2018 yılında MasterCamp bünyesinde program geliştiricisi ve eğitmen olarak çalışmaktadır.
2008 – 2013 Yılları arasında SN Music Publishing çatısı altında, Sezen Aksu’nun dijital arşivleme ve dijital müzik platformları üzerine çalıştı. Sanatçının tüm konser ve etkinliklerinde iletişim ve organizasyon ayaklarında etkin görev aldı. Sosyal medya ve dijital platformlarının ve içeriklerinin kontrolörlüğünü yaptı.
SN Music Publishing ile çalışmalarına ara verip İngiltere’ye gittiği süreç olan 2010 – 2011 yılları arasında ARUBA Restorant’ın müşteri ilişkilerini yürüttü.
2013-2015 Yılları arasında DJ&J Müzik Prodüksiyon ve Organizasyon bünyesinde İletişim ve Dijital Platformlar Yöneticisi olarak dijital platformların içeriklerinin hazırlanması, çalışır bir şekilde ilgili platforma aktarılması ve her türlü içerik stratejisinin belirlenmesinde etkin rol aldı. Basılı albüm süreçlerinde yer alarak iletişim koordinasyonunda ve sanatçıların organizasyonlarının yürütülmesinde çalıştı.
2016-2020 Yılları arasında Yalıkavak Marina’daki teknelerin halkla ilişkiler ve müşteri ilişkileri biriminde çalıştı. Arşivleme ve iletişim alanındaki becerilerini marina operasyonunun hatasız bir şekilde yürütülmesi için kullandı. Marina’nın Mavi Bayrak statüsünü alabilmesi için çevrecilik etkinliklerinin organizasyonlarında başarıyla yer aldı.
2020 yılında İş Geliştirme Yöneticisi olarak MasterCamp ekibine katıldı. Çok yönlü iletişim becerilerini MasterCamp’in geniş yelpazesinde değerlendirme şansı buldu.
Şu anda sosyal medya içeriklerinin geliştirilmesi, iletişim stratejilerinin oluşturulması ve yürütülmesi, online panellerin moderasyonu gibi eşzamanlı ve online pek çok farklı etkinliğin organizasyonunda yer almakta ve yaratıcı üretkenlik becerileri ile geliştirilmekte olan pek çok projeye katkı sağlamaktadır.
Eskişehir Üniversitesi-İşletme Fakültesi’nden mezun oldu ve ikinci üniversite emlak ve emlak yönetimi bölümünü bitirdi. Şu an İstanbul Üniversitesi sosyoloji ikinci sınıf öğrencisi.
Kurumsal firmalarda 10 sene boyunca muhasebe yöneticiliği yaptı.
Yaşam Atölyesi’nde 6 sene genel koordinatörlük yaptı.
Şu an MasterCamp Eğitim Platformu’nda Finans ve İdari İşler Koordinatörü ve katılımcı danışmanlığı yapmaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünde Ön lisans eğitimini tamamladı daha sonra Eskişehir Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra Yaşam Atölyesi ile başlayan iş hayatında, 3 sene Finans ve İdari İşler Sorumluluğunu yürüttü. Şimdi ise Mastercamp şirketinde Finans ve İdari İşler Direktörü olarak iş hayatına devam etmektedir.
Endüstri mühendisi olarak iş hayatına başladı. 20 yıllık bu süreç boyunca insana ve insan ilişkilerine verdiği önem onu bambaşka mecralara taşıyarak kişisel gelişim eğitimleri ile tanıştırdı, kendi olarak yaşamanın ne büyük bir zenginlik ve özgürlük olduğunu farketmesini sağladı.
Yolunun Mastercamp ile kesişmesi hiç tesadüf değildi. Kendi gibi insanların olduğu bir ortamda bulunmak için başladığı bu yolda, aldığı eğitimler ona eğitmenlik kimliğini kazandırdı.
Kişinin kendini tanıması ve hayatını kendi olarak yaşayabilmesi için eğitimler vermektedir.
Ayrıca Halk Danslarına ve kültürümüze verdiği önem önce dansçı olarak başladığı İKS Akademi de yönetici ve eğitmen olarak devam etmesinin yolunu açtmıştır.
“Elinden gelenin en iyisini yap, yaptığın iş seni yansıtsın” düsturu ile yola devam etmektedir.
Yolu sevgiden geçen herkesle bir bağı olduğuna inanmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Ali Poyrazoğlu Tiyatro Okulunun sahnelediği oyunlarda yer aldı. Aynı zamanda Almanca yayınlanan ‘Türkische Allgemeine” gazetesinde ve Aktüel Dergisinde editörlük yaptı. 1999-2013 yılları arasında Almanca öğretmenliği, 2013-2022 yılları arasında Özel Şişli Terakki Lisesi’nde Dünya Dilleri Bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Öğretmenlik görevi yanı sıra çeşitli Avrupa Birliği projelerinin koordinatörlüğü yaptı. Ayrıca Avrupa okul müdürlerinin ve kariyer ofislerinin dahil olduğu AB destekli “Get-in Network” projesinin uluslararası çalışmalarında görev aldı. 2015 yılında Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmiş bir kurum olan Avrupa Dil Kalite Kuruluşu Eaquals’ın ‘Accreditation of Quality in Language Services’ (Eaquals) akreditasyonu çalışma ekibinin içinde yer aldı. 2012 yılında Okan Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programına başladı. Dünyadaki farklı eğitim sistemlerine olan ilgisi sebebiyle “Okullarda müfredata dayalı toplum hizmeti – Service Learning” konusunda çalışmalar yapmaya başladı, yurt içinde ve yurt dışında bu konuya yönelik seminerler verdi. Sürdürülebilir sağlıklı yaşam ve doğu felsefesine olan ilgisi sebebiyle Türkiye Homeopati Derneği’nin eğitimlerine katıldı, aynı zamanda Türkiye’deki farklı hocalardan Taichi – Chi kung eğitimleri aldı. 2021 yılında Mastercamp’ın düzenlediği Konuşmacılık ve Eğitmenlik Okulundan mezun oldu. 2022 yılında Mastercamp ekibine katılarak hayat boyu hem öğrenmeye hem de öğretmeye devam ediyor.